A szerb kormány minden este a covid19.data.gov.rs honlapon teszi közzé a koronavírussal fertőzött személyek számát községekre lebontva. A vasárnap este közölt adatokból kiderült, hogy a szabadkai községben háromról tizenötre nőtt a fertőzött személyek száma, s egy fertőzöttet Magyarkanizsa községben is nyilvántartásba vettek.

Néhány olvasónk jelezte, egészségügyben dolgozóktól származó információik szerint tévedésről van szó, mert nekik értesülniük kellett volna az esetről, de semmit se tudnak. Hétfő délutánra viszont kiderült, nagyon úgy tűnik, vaklárma volt a magyarkanizsai fertőzöttról szóló, hivatalos oldalon megjelent információ, ugyanis március 30-án estefelé Magyarkanizsa már ismét világoskék színű volt a térképen, ami azt jelenti, hogy nincs fertőzött a község területén.

Hogy pontosan mi történt, arról egyelőre nincs információnk, azonban néhány napja Újvidék esetében tizenöt fertőzött szerepelt a honlapon, mára azonban már csak tízről tudnak, s a grafikonon semmi nyoma annak, hogy valaha is tizenöt beteg lett volna a székvárosban…