– Ha szükség lesz rá, azt javaslom majd a szerb kormánynak, hogy a kijárási tilalom huszonnégy órás legyen – nyilatkozta Aleksandar Vučić vasárnap este. Szerbia elnöke elmondta, igyekszik, hogy ne keltsen pánikot és félelmet.

– Ami a nyugtalanságot illeti, boldog vagyok, amikor ezt néha sikerül elérnem. Valahogy mindig tetszett ez a rossz zsaru szerep, akinek a legnehezebb és a legrosszabb híreket kell közölnie, és hogy harcoljon. Néha jó az, ha az emberek mérgesek rám, és rosszakat mondanak rólam, de a végén mégis azt teszik, amit kértem. Ez most egy ilyen helyzet – mondta Vučić.

A szerb elnök a televíziós interjúban arlról is beszélt, hogy a Belgrádi Vásár területén felépített ideiglenes kórház nem lesz elég a fővárosi koronavírusos fertőzöttek befogadására, ezért újakat kell majd létrehozniuk.

„Azokat a csarnokokat, amelyek alkalmasak lehetnek a betegek befogadására, ilyen az Arena, a Sportok csarnoka, a Pionir, fel fogjuk ugyanúgy szerelni, mint a Belgárdi Vásárcsarnokot… Új ágyakat is kell majd vásárolnunk“, közölte Szerbia elnöke a Prva Televízión sugárzott interjúja során.

„A népesség mintegy kilencvenkét százaléka betartja a rendelkezéseket, de az a nyolc-tíz százalék miatt mindenkinek vissza kell húzódnia. Meg kell védenünk magunkat azok az emberek miatt, akik figyelmen kívül hagyják a szabályokat“, nyilatkozta Vučić, aki szerint, ha bevezetik a huszonnégy órás kijárási tilalmat, akkor az igen rigorózus döntés lesz, s mindenki, aki kilép az utcára, azt letartóztatják. Szerbia elnöke szerint, ha az eredmények nem javulnak, akkor erre már a jövő héten sor kerülhet.