A szakemberek szerint még nem kell lezárni a koronavírus-fertőzés három komolyabb szerbiai gócpontját, Belgrádot, Ništ és Valjevót, de ha a helyzet ezt követeli majd, akkor ezt meg fogják tenni– írja a Blic.

Suzana Vasiljević, Aleksandar Vučić elnök médiatanácsadója azt mondta, hogy egyelőre nem zárják le ezeket a városokat, de 24 órán belül ismét terítékre kerül majd a téma.

A tanácsadó a Prva TV-ben azt mondta, hogy a kormány új intézkedéseket is foganatosít a járvány megfékezése érdekében. Ezeket a csütörtöki, vagy a pénteki napon ismertetik a közvéleménnyel.

Suzana Vasiljević arról is beszélt, hogy ha bekövetkezik ezen városok lezárása, az azt jelenti, hogy  a lakosok nem hagyhatják el az adott város területét és senki sem léphet be oda.

„A szakemberek azt mondták, még nincs erre szükség, de 24 óra alatt változhat a helyzet. A fertőzés gócpontjaiban Kínában is ilyen rendelkezéseket hoztak. Ez az egyetlen módja, hogy ezekből a városokból ne hurcolják ki a vírust, és megvédjük az ország más területein élő polgárok egészségét” – jelentette ki Suzana Vasiljević.

Koronavírus: Hatra emelkedett a szerbiai halálos áldozatok száma

Arra a kérdésre, hogy mi lesz azokkal a munkavállalókkal, akik ezekből a városokból utaznak, vagy éppen ezekben vállalnak munkát és más városokból érkeznek, egyelőre a tanácsadó nem tudott válaszolni.

„Ne aggódjanak, mindenkinek lesz ideje felkészülni az újabb intézkedésekre. A kormány erre is talál majd megoldást“ – jelentette ki Vučić elnök tanácsadója.