A vajdasági diákok számára idén elmarad a tavaszi szünet, egyedül csak a húsvéti ünnepek alatt nem lesz majd tanítás, írja a 021.rs hírportál.

A tartományi oktatási titkárság határozatával megváltozott a 2019/2020 tanévre korábban előirányozott általános- és középiskolai oktatási naptár.

Tekintettel arra, hogy a COVID-19 járvány miatt eddig már számos intézkedést vezettek be, a mozgás korlátozástól kezdve a tömegközlekedés megszüntetésén át a művelődési- és sportrendezvények lemondásáig, az illetékes tartományi titkárságban úgy döntött, hogy a tavaszi szünidő tervezett időszakában, azaz április 10-e és 20-a között is folytatódik a távoktatás. Egyedül a húsvéti ünnepek alatt nem lesz majd tanítás.

A Gergely naptár szerinti húsvétkor, vagyis április 10-től 13-ig, valamint a Juliánusz naptár szerinti ünnepen, április 17-e és 20-a között nem lesz tanítás, ezeken a napokon húsvéttal kapcsolatos televíziós oktatóműsorokat sugároznak majd.

A távoktatás április 21-én, kedden folytatódik, és a tanulóknak szombatonként is be kell majd ülniük a virtuális iskolapadokba.