Koronavírussal fertőződött a szentszéki államtitkárság egyik magas beosztású egyházi munkatársa, aki évek óta Ferenc pápa közvetlen közelében él a a vatikáni Szent Márta-házban – írja az olasz sajtóra hivatkozvaa 444.hu.

Corriere della Sera írása szerint emiatt az egész házat fertőtlenítették, és tovább szigorították a Vatikánváros területén életben lévő járványügyi óvintézkedéseket.

Sajtóinformációk szerint a beteg férfinek nem súlyos az állapota, a Vatikántól nem messze lévő Gemelli-Columbus kórházban ápolják, az olasz főváros második számú járványkórházában. Az olasz sajtó szerint ő az ötödik vatikáni beteg, köztük van a Vatikáni Múzeum két világi dolgozója is.

Az Il Messaggero úgy tudja, a pápai állam területén regisztrált újabb beteg miatt felmerült az Olaszországban már érvényes kijárási korlátozás bevezetése a Vatikánváros területén is.

A Szent Márta-házat fertőtlenítésén kívül azt tanácsolták Ferenc pápának, hogy a járvány miatt költözzön át a jobban elszigetelt apostoli palotákba, a pápai lakosztályba, ezt azonban a pápa elutasította. Megbeszéléseit és találkozóit viszont korlátozták.

____________________________________________

Fotó:ma7.hu