Az elmúlt huszonnégy órában több mint 260 személynél végezték el a koronavírus tesztet, s a nap folyamán még 500 embert vizsgálnak meg, hogy kiderüljön, fertőzöttek-e – mondta Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke, aki hozzátette, a tömeges tesztelés miatt a fertőzöttek száma is jelentősen megnő majd. A szerb elnök szerda délelőtt közölte, az elkövetkező tíz napban naponta mintegy háromezer embert vizsgálnak majd meg, hogy kiderüljön, elkapták-e a koronavírust.

– Ezzel szembe kell néznünk, s jobb ezt megtenni minél előbb, minthogy várjuk, hogy a halál értünk jöjjön. A kórházakban egyre többen vannak, lesznek még áldozatok, mivel egyre több embert kell lélegeztetőgépre kapcsolni – mondta Vučić, aki az Arenában meglátogatta azokat az önkénteseket, akik a nyugdíjasoknak készítik a csomagokat. A szerb elnök arról is beszélt, hogy jelenleg Belgrádban van a legtöbb fertőzött, majd Niš és Valjevo következik, s ezekben a városokban nemsokára újabb intézkedéseket vezetnek be a koronavírus terjedésének megfékezésére.

[democracy id=”13″]

Szerbiában a március 24-én közzétett adatok szerint jelenleg háromszázhárom fertőzöttet vettek nyilvántartásba. A tegnapi tájékoztatás szerint az elmúlt huszonnégy órában az orvosok 94 embert teszteltek, s közülük 54-nél mutatták ki a koronavírussal való fertőzöttséget. Közülük 27-et kórházban ápolnak, míg ugyanennyien házi karanténban vannak.

Az országban hétfő óta mindennap egyszer, 15 órakor közlik a legfrissebb adatokat. Aleksandar Vučić hétfőn jelentette be, hogy nemsokára áttérnek a tömeges tesztelésre, amit a kínai orvosok javasoltak nekik.