Vajdaságban ma még folytatódik az évszakhoz képest szokatlanul hideg, télies idő, de csütörtöktől felmelegedés kezdődik és a hétvégére visszatér a kellemes tavaszi időjárás – írja a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapja.

Ma délelőtt többfelé várható csapadék, mely kezdetben még hó lehet, majd napközben egyre inkább havas eső, eső lesz a jellemző. A keleti szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik, a legmagasabb hőmérséklet 2-4 fok között alakul.

Csütörtökön a változóan felhős idő mellett élénk, erős lehet a keleti-északkeleti szél. Említésre méltó csapadék már nem várható. Hajnalban fagypont körül alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Délutánra 10-12 fokig melegedhet a levegő.

Pénteken már sok napsütésere van kilátás, csapadék nem valószínű. A kissé szeles időben a minimumok 2-4, a maximumok 13-15 fok között alakulnak.

Szombaton sem várható csapadék, de napközben több fátyolfelhő lehet az égen. Mérséklődik a szél. Reggel 3-4 fok várható, délután 16-18 fokra van kilátás.

A távolabbi előrejelzések szerint vasárnap még kellemes, tavaszias időre számíthatunk, hétfőn viszont ismét lehűlés érkezik és hűvösebbé, csapadékosabbá válik az időjárás.

________________________________________

Fotó:köpönyeg.hu