Szerbia Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztériuma közzétette annak az 829 üzletnek a nevét és a címét, amelyekben a 65 évnél idősebbek vasárnap hajnali négy és hét óra között vásárolhatnak.

Mint ismeretes, a szükségállapot és a kijárási tilalom kihirdetése után, amely minden polgárra érvényes este nyolc és hajanli öt között, az ötezernél nagyobb lélekszámú településen a 65 évnél idősebbek, az ötezer alatti polgárt számláló falvakban pedig a 70 évnél idősebbek nem mehetnek az utcára, s ez a tilalom rájuk nullától huszonnégy óráig érvényes.

A szerb kormány azonban hozott egy olyan döntést, hogy vasárnap hajnali négy és hét között több üzletet is várja majd a nyugdíjas vásárlókat. Az üzeletek Szerbiában hétfőtől szombatig 7 és 18 óra között várják a vásárlókat, vasárnap 8 és 18 óra között tartanak nyitva, vasárnap 4 és 7 között pedig csak a 65 évnél idősebbek vásárolhatnak.

Íme a lista, amely azokat az üzletek neveit és címeit tartalmazza, amelyek vasárnap 4 és 7 között várják a 65 évnél idősebbeket:

Uzeletek vasarnap 4 es 7 kozott