A szerb kormány szombati ülésén a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében azt a határozatot hozta, hogy a Franciaországból, Németországból, Szlovéniából, Ausztriából, Olaszországból, Görögországból és Svájcból érkező külföldi állampolgároknak megtiltják, illetve korlátozzák a Szerbiába való belépést és az országban történő mozgást, írja a Blic.

A kormánytagok arról is döntöttek, hogy ideiglenesen megtiltják az alapvető élelmiszerek és a tisztálkodási szerek exportját, közölte a szerb kormány sajtóirodája.

Ezt a döntést annak érdekében hozták, hogy megakadályozzák, hogy áruhiány lépjen fel, és hogy a boltokban és üzletláncokban polgárok minden pillanatban hozzájussanak a szükséges élelmiszerekhez.

[democracy id=”11″]

Az országba történő belépés tilalmát továbbra is fenntartják azok a külföldiek esetében akik Kínában, Koreában, Olaszországban, Iránban, vagy Romániában jártak.

Koronavírus: A szerb kormány megtiltja, illetve korlátozza a Románia felől érkező külföldiek beutazását

A fertőzés megfékezése érdekében az illetékesek ideiglenesen megtiltják, vagy korlátozzák a Románia felől érkező külföldiek beutazását és mozgását, olvasható a szerb kormány honlapján. A Szerbián át történő közúti nemzetközi tranzit áruszállítás időtartamát az országba való belépéstől számított legfeljebb 12 órára korlátozzák. Továbbra is érvényben van az ideiglenes beutazási tilalom mindazok a külföldiek esetében, akik előzőleg…