Eszement kormányrendeletre frappáns válasszal reagált a magyarországi Cinema City mozihálózat: ha a kormány száz fő felett nem enged beltéri rendezvényeket, legyen a korlát kilencvenkilenc, mondják.

Ha száz ember egy teremben történő tartózkodása elősegíti a koronavírus terjedését, akkor kilencvenkilenc fő ugyanott nem jelent egymásra veszélyt.

„A Cinema City-nek mozis közönség és munkatársai egészsége és biztonsága elsődleges, a mozihálózat minden esetben követi és betartja az érvényes jogi szabályozást. A magyar egészségügyi hatóságok és kormányzat által előírtakkal összhangban (41/2020. (III.11.) Kormányrendelet 4.§ d) pont) a mozi létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tart. Egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet. A mozihálózat weboldalán egy előadásra bármelyik helyre szabadon foglalható vagy vásárolható mozijegy a fenti létszámkorlátozással” – írják Facebook-on megosztott közleményükben.

‼Létszámkorlátozás mellett tartanak nyitva a Cinema City mozik‼A Cinema City-nek mozis közönség és munkatársai…

Posted by Cinema City Magyarország on Thursday, March 12, 2020

A mozikban egyébként, már előzőleg bevezetettek a vírus terjedését visszaszorító intézkedéseket. Ezek: mindegyik fővárosi és vidéki mozi termeinek, közösségi tereinek, a nézők és munkatársak által használt helyszínek rendszeres fertőtlenítése, minden dolgozó tájékoztatása az alapos kézmosás szabályairól, a gyakran használt felületek folyamatos tisztítása.

Mint egy korábbi posztjuk alatt a kommentekből kiderül, nem véletlenül 99 fő a maximum: „jogászokkal egyeztetve hoztuk meg ezt a döntést, akik tanulmányozták a kormányrendeletet”. Azt is írják, hogy ügyelnek arra, hogy a ki- és beengedésnél, illetve a büfénél se legyen egyszerre 99-nél több fő adott helyiségben.

tuti

____________________________________________________________________

Nyitóképünk illusztráció. (Fotó:Pixabay)