A legfrissebb információk szerint Szerbiában összesen huszonnégy koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván: a március 12-én 18 órakor közzétett adatok szerint az elmúlt tíz órában öt személynél állapították meg a koronavírust.

A Torlak laboratóriumában az elmúlt tíz órában, március 12-én reggel nyolc és este hat között harminc tesztet végeztek el, s öt személynél mutatták ki a koronavírussal való fertőzöttséget.

[democracy id=”10″]

A koronavírus terjedése miatt lehetséges a szerbiai választások elhalasztása. Ez akkor valósulhatna meg, ha a parlament elfogadna egy különleges törvényt (lex specialis), mellyel a képviselők mandátumát meghosszabbítanák, a választásokat pedig ősszel tartanák.

A magyar rendőrség szerda este megerősítette, március 12-től a szerb fél több, úgy nevezett kishatárátkelőt lezár, így a szerb-magyar határszakaszon csak négy határátkelő – abból az egyik vasúti – fogadja az utasokat.

A szerb kollégák tájékoztatása szerint 2020. március 12-én 7 órától nem üzemelnek a következő határátkelőhelyek: Bácsalmás-Bajmok, Bácsszentgyörgy-Haraszti (Rastina), Tiszasziget-Gyála, Ásotthalom-Királyhalom (Bački Vinogradi), Kübekháza-Rábé és Röszke-Horgos közúti határátkelő.

Határátkelésre továbbra is lehetőség van Hercegszántó-Béreg (Bački Breg) és Tompa-Kelebia közúti, Röszke-Horgos autópálya határátkelőhelyeken, valamint a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen.