A magyar rendőrség megerősítette, március 12-től a szerb fél több, úgy nevezett kishatárátkelőt lezár, így a szerb-magyar határszakaszon csak négy határátkelő – abból az egyik vasúti – fogadja az utasokat.

A szerb kollégák tájékoztatása szerint 2020. március 12-én 7 órától nem üzemelnek a következő határátkelőhelyek: Bácsalmás-Bajmok, Bácsszentgyörgy-Haraszti (Rastina), Tiszasziget-Gyála, Ásotthalom-Királyhalom (Bački Vinogradi), Kübekháza-Rábé és Röszke-Horgos közúti határátkelő.

A Gyála-Tiszasziget és a Rábé-Kübekháza határátkelő csütörtöktől nem fogadja az utasokat

Határátkelésre továbbra is lehetőség van Hercegszántó-Béreg (Bački Breg) és Tompa-Kelebia közúti, Röszke-Horgos autópálya határátkelőhelyeken, valamint a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen.

[democracy id=”10″]

A szerb kormány szerdai döntése értelmében összesen negyvennégy határátkelőhelyet zárnak be március 12-től, egyelőre meghatározatlan ideig. Emellett Szerbia azonnali hatállyal lezárta a határait azok előtt, akik az új típusú koronavírus-járvány gócpontjainak számító területekről érkeznek.

A Szerbiai közszolgálati televízió (RTS) beszámolója szerint Szerbiába ideiglenesen nem léphetnek be a Kína, Dél-Korea, Irán és Svájc bizonyos részeiről, valamint az Észak-Olaszországból érkezők.