Szülőföldön magyarul – már lehet pályázni!

Szülőföldön magyarul – már lehet pályázni!

A temesvári Bartók Béla gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón hirdette meg csütörtökön Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Szülőföldön magyarul külhoni támogatási program 2020-as kiírását, tudatja az MTI.

A program keretében azok a szülők igényelhetnek nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást, akiknek a gyermekei Magyarország határain kívül magyar tannyelvű óvodában, iskolában tanulnak, vagy ahol ez nem létezik, választható tantárgyként tanulják a magyart. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázat értelmében a magyarul tanuló gyermekek mindegyikét 22 400 forint értékű támogatás illeti meg, melyet a szülők pályázat benyújtásával igényelhetnek.

Potápi Árpád János ugyanakkor bejelentette: idén külön programot hirdettek a jól tanuló, és emellett jó sportteljesítményt is nyújtó külhoni magyar diákoknak. Értékes jutalmakat fognak közöttük kiosztani. Mint fogalmazott: az a cél, hogy ezeket a fiatalokat példaképként állítsák a többi fiatal elé.

Pályázni április 25-ig lehet.

Minden szükséges információ és dokumentum megtalálható a CMH iroda honlapján.