Ismeretlen személyek a szabadkai dögtemetőből elhordják a húst. Erről egy környéken élő polgár értesítette a kommunális rendőrséget, illetve az állategészségügyi felügyelőséget – írja a Subotica.com hírportál.

Az illető elmondása szerint leginkább a kora esti órákban érkeznek az ismeretlenek a dögtemetőbe, és főleg az elhullott állatok combját vágják le és viszik el. A szemtanú – aki a környéken lakik és naponta többször is elhalad a dögtemető mellett – látott már itt újvidéki, pancsovai, nagykikindai és zentai rendszámtáblával rendelkező gépkocsikat, szavai szerint a legtöbb már többször is megfordult itt.

Az illetékes titkárság azt nyilatkozta a portálnak, hogy a bejelentés után a kommunális rendőrség megjelent a helyszínen, igazoltatták a gépkocsiban ülő személyt, akinél semmit sem találtak és senki más nem volt a közelben. Szerintük az elhullott jószágokat hetente kétszer szállítják ki a dögtemetőbe és a fertőtlenítést, valamint az elföldelést is azonnal elvégzik.

A titkárság azt is közölte, hogy az elmúlt években valóban volt példa arra, hogy előállítottak olyanokat, akik zsákokban vittek el húst a telepről, az erről szóló jegyzőkönyvet pedig továbbították a rendőrségnek.

Az állategészségügyi felügyelőség azon a véleményen van, hogy a mostani bejelentés után a városnak állandó felügyeletet kellene biztosítania a helyszínen, hogy megakadályozzák a hasonló eseteket.

Sokan attól tartanak, hogy valamelyik környékbeli település piacára kerülhet a dögtemetőből szzármazó hús.

_________________________________________________________________________________________________

Fotó:subotica.com