A hatvanhat éves, újvidéki orvost, Š. T.-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy szexuális bűncselekményt követett el egy tizenkét éves kislány ellen, az illetékes ügyész harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte. Az indoklás szerint erre azért volt szükség, hogy ne tudja befolyásolni a tanúkat, s emellett a ügyész szerint így azt is megakadályozzák, hogy ne kövessen el hasonló bűncselekményt, valamint a közvélemény megnyugtatását is szolgálja a harmincnapos vizsgálati fogság.

A kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszakért legkevesebb egyéves börtönbüntetést kaphat az orvos, míg a legsúlyosabb büntetés tíz év börtönt jelentene.

A rendőrségi közlemény szerint a férfit azzal gyanúsítják, hogy egy tizenkét éves lányt arra kért, hogy őt illetlen helyen fogdossa, amiért pénzt adott neki cserébe.

A szerb hírközlő oldalak értesülései szerint a gyanúsított lakásában és a Halász-szigeten lévő hétvégi házában is házkutatást tartottak a rendőrök, és lefoglalták a gyanúsított táblagépét, számítógépét és mobiltelefonját.

Az újvidéki orvos tizenegy éve már öt év próbaidőre egy év feltétes szabadságvesztésre ítéltek szexuális bűncselekmény miatt.

Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány alapítója tegnap a Twitteren közölte, hogy Újvidéken letartóztattak egy igazságügyi orvos szakértőt, mivel több alkalommal szexuálisan zaklatott és bántalmazott egy kislányt.