A korábbi aranylabdás labdarúgó, a brazil Ronaldinho egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyermekeknek szóló jótékonysági programon vett volna részt, de egy hotelben előállították, mert a nevére szóló, paraguayi hamis útleveleket találtak nála és testvérénél – írta a Rangado.24.hu.

A rendőrségi meghallgatáson azt állították, hogy az okmányokat ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőről.
Bár úgy tűnt, pénzbüntetéssel megússzák az esetet, pénteken letartóztatták őket. Ekkor azt kérték, hogy kerülhessenek házi őrizetbe, de az ügyben eljáró bíró ezt elutasította, arra hivatkozva, hogy fennáll a szökés veszélye, mert ebben az esetben várhatóan elhagynák az országot.

A paraguayi törvények szerint a bíróságnak hat hónapja van, hogy eljárjon az ügyben, de Ronaldinho ügyvédei várhatóan napokon belül fellebbeznek majd.

„Hihetetlen ez a döntés. Ronaldinho nem érti, mi történik vele” – nyilatkozta Tarek Tuma, a brazil sztár egyik jogi képviselője.

Bár az internetet bejárták a képek, ahogy a rendőrök szelfiznek Ronaldinhóval, a hatóság szerint nem részesült különleges elbánásban sem a világbajnok és BL-győztes focista, sem a testvére.
Ronaldinho brazil útlevelét 2018 végén vonták be a hatóságok, mert nem fizetett be egy két és fél millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.