A csantavéri polgárok nagy része már megkötötte a földjeik bérbeadásáról szóló szerződést azzal a vállalattal, amelyik a bejelentések szerint Európa legnagyobb szélparkját építi majd meg ennek a településnek a határában. A beruházás értéke 700 millió euró, a szélpark pedig “fél Európát ellátja majd villanyenergiával, tudósít a Vajdasági RTV. A szélparkot az az olasz vállalat építi majd, amely Szerbiában már két hasonlót megvalósított, kettő kiépítése pedig folyamatban van. Ezek mellett további kilenc kialakítását tervezik. Az első szélerőművek négy éven belül épülnek meg.

A negatív kommentárok és a bizalmatlanság ellenére a földek nagy részét már kiadták 30 évre, a helyiek pedig úgy vélik, a szélerőművek pozitív hatással lesznek a környezetvédelemre.

A helyi közösségben azt mondják, a falu lakosságának nagy része így vélekedik és együttműködő partnerei szeretnének lenni ennek a beruházásnak.

A kiépítés három vagy négy éven belül kezdik meg, jelenleg a környezettanulmány elvégzése és az építési engedélyek beszerzése zajlik. A részletes rendezési tervbe február folyamán lehetett betekinteni.