Szerdán kora délután életét vesztette a hetvenéves čačaki Snežana K., aki abban a verseci rendszámú mikrobuszban utazott, ami 14 óra körül – egyelőre ismeretlen okok miatt – nekiütközött egy oszlopnak, lesodródott az útról és felborult, írja a Blic.

A baleset az Újvidék-Szabadka autópálya 71. kilométerénél, Feketics közelében történt. A járműben heten utaztak. Az ütközés erejétől, és amiért a jármű felborult, az utasok megsérültek, közülük négyet a szabadkai, kettőt a verbászi kórházba szállítottak.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a mikrobusz vezetője, aki szintén megsérült, miért vesztette el uralmát a jármű felett, de az alkoholteszt szerint nem fogyasztott szeszes italt.

– A mikrobusz Németországba indult, a határátkelő felé tartott. Az utasok szerb állampolgárok, és dolgozni mentek. Egy személy a helyszínen életét vesztette, többen megsérültek. A vizsgálat kell, hogy választ adjon, hogy miért borult fel a jármű – közölte a szabadkai alapfokú ügyészség.

A helyszínre érkező mentők az egyik utasnál már csak a halál beálltát tudták megállapítani, a többieket pedig azonnal elsősegélyben részesítették. A szabadkai közkórház sürgősségi osztályán minden sérültet elláttak, állapotukról később adnak tájékoztatást.