A harmincnyolc éves Goran Janković, aki három gyilkosságot ismert be, kedden felakasztotta magát az újvidéki börtönben – a hírt a székvárosi rendőrség is megerősítette.

Az újvidéki mentőszolgálatot kedden délután négy óra előtt értesítették a börtön vezetői, azonban a helyszínre érkező ügyeletes csapat már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Február 3-án Újvidéken megtartották a perfelvételi eljárást, amelyet a főtárgyalás követett volna: az előkészületi tárgyaláson a korábban a Telepen élő Janković beismerte bűnösségét, s utána a főtárgyalás időpontját is kitűzték március 25-re.

Mint ismeretes, 2019. május 24-én megölte a feleségét Mirjanát, valamint anyósát Nadót, illetve apósát, Branislav Pajićot is: valamennyiüket egy kalapáccsal verte agyon a saját családi házukban a Telepen. A szerbiai tájékoztatási eszközök a gyilkosságról szóló tudósításaikban arról is beszámoltak, hogy az anyjuk, illetve a nagyszüleik megölését Goran és Mirjana gyerekei is végignézték.

A háromszoros gyilkos három napig szökésben volt, s végül a Halász-szigeten fogták e a rendőrök, akik három napon át intenzíven keresték. Már a rendőrségi kihallgatás során elismerte a bűnösségét, nem tagadta a gyilkosságokat, s annyit mondott, hogy hajnal előtt valami kattant a fejében, s ezért ment el Mirjana szüleinek a házába, hogy a feleségén levezesse a dühöt.

Nyitókép forrása: 021.rs