A címben olvasható kérdést tette fel olvasóinak a mojabackatopola.rs honlap abban a cikkében, amely a szabálytalan parkolással foglalkozik. Az írás szerint az utóbbi időben Topolya községben a rendőrök egyre többször büntetik meg a szabálytalanul parkolókat. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen az, aki vét a törvény ellen, s ebben az esetben akadályozza a közlekedést, az kénytelen lesz pénzbüntetést fizetni, azonban az éremnek van egy másik oldala is. Az pedig arról szól, hogy a honlap szerkesztői egyre több olyan fényképet kapnak, amelyen az olvasók a szabálytalanul parkoló rendőrautót örökítettek meg mobiltelefonjukkal.

A honlap által kedden közzétett fénykép azonban azért különleges, mert azon a helyen készült, ahol a rendőrök a legtöbbször büntetik a szabálytalanul parkolókat.

Sok sofőr egy perc erejéig sem áll meg ezen a helyen, azonban a rendőrök azonnal lefényképezik az autót, s ez már elég is ahhoz, hogy küldjék a pénzbüntetésről szóló dokumentumot. A képen látható rendőrautó sofőrje nemcsak hogy szabálytalanul parkolt a járdán, hanem a rend őrei nyugodtan reggeliznek a közeli vendéglőben.

Éppen ezért érzik jogosnak a kérdést a honlap szerkesztői, hogy a törvény vonatkozik-e mindenkire?