Azok a szerbiai turisták, akik a következő két hétben Olaszország  Lombardia és Veneto tartományába szerettek volna utazni valemely utazási irodával, az ottani vesztegzár miatt ezt nem tehetik meg, a szervezőirodák pedig visszafizetik a pénzt az utasoknak – jelentette be a Szerb Utazási Irodák Szövetsége (YUTA), írja a 021.rs.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a karantén miatt a következő napokban kénytelenek lemondani az utazásokat, a március-áprilisi utakkal kapcsolatban pedig a helyzet alakulásától függően később születik döntés.

Kérik azokat az utasokat, akik megkötötték szerződésüket valamely utazási irodával és az utat (vagy annak egy részét) kifizették, vegyék fel a kapcsolatot az iroda képviselőjével. Az utazási irodák megpróbálják más helyszínekkel pótolni az olasz utakat, akinek pedig ez nem felel meg, annak visszatéritik a befizetett pénzt.

A YUTA arra is felhívja az utasok figyelmét, hogy legyenek türelmesek, mert a kialakult helyzetért nem az utazási irodák a felelősek, viszont mindenki számára megpróbálják megtalálni a lehető legjobb megoldást.

_________________________________________________________________________________________________

Fotó:Pixabay