Két szerb állampolgár, akik a Diamond Princess tengerjáró hajón utaztak megfertőződött a koronavírussal – közölte Ivica Dačić szerb külügyminiszter, írja a Blic.

‚‚A japán fél értesített bennünket, hogy a hajón tartózkodó 11 szerb állampolgár közül két személy tesztje lett pozitív. S.O.-t (29) és M.T.-t (30) a hajó elhagyása után kórházba szállítják, de egyelőre nem tudni melyikbe, a külügyminisztérium most azon dolgozik, hogy minél több információhoz jussunk. Állandó kapcsolatban vagyunk japán kollégáinkkal, a hajón található szerb állampolgárok pedig a japán nagykövetség dolgozóival” – mondta Dačić, ai hozzátette, hogy az előző csoport beteget, akik pozitív tesztet produkáltak egy Nagoja melletti kórházban helyezték el, Tokiótól mintegy 300 kilométerre. Valószínűleg ide szállítják majd a két fertőzött szerb állampolgárt is.

A Japán partjainál karanténban lévő hajón a személyzeten kívül 3.700 utas tartózkodott, ebből 14 szerb állampolgár. Hárman, akiknek negatív volt a tesztjük már hazaérkeztek.

Az utasok közül eddig négyen haltak meg a fertőzésben.