Vitán felüli, hogy piros betűs napként kerül be a vajdasági magyar politizálás történelemkönyvébe a 2020. február 21-ei dátum. Ez volt ugyanis az a nap, amikor – saját bevallása szerint – Pásztor István megtört, s engedett a rábeszélésnek, vagyis hagyta magát meggyőzni, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének igenis szüksége van a Facebook-jelenlétre, s tovább már nem lehet azt megengedni, hogy távol tartsa magát ettől a virtuális valóságtól, amelyben a néma és a hangos lájkok váltogatják, pontosabban mondva kiegészítik egymást.

Tehát elkészült és nyilvános is lett Pásztor István Facebook-oldala, amelyet ő maga jelentett be az oldalon az első bejegyzésében, amelyben azt is elárulta; az elhatározásának akad némi köze a választásokhoz, ugyanis a cél nemes:

„Mindent meg kívánok tenni annak érdekében, hogy üzeneteimmel mindenkihez eljussak, hogy minél több embert meggyőzzek, mozgósítsak. Nem magam miatt, mindannyiunkért.”

De nem szeretnénk senkinek sem rabolni az idejét kiragadott mondatokkal, íme a teljes bejegyzés:

„A mai naptól én is működtetek FB oldalt!
Hosszú időn át, éveken át nem engedtem a rábeszélésnek. Több ok miatt. Most mégis. Legalább annyi ok miatt.
Szinte hallom, ahogy sokan mondják, a választás miatt teszi! Igen, azért is.
Mindent meg kívánok tenni annak érdekében, hogy üzeneteimmel mindenkihez eljussak, hogy minél több embert meggyőzzek, mozgósítsak. Nem magam miatt, mindannyiunkért.
Kedvelje és kövesse az oldalamat. Segítsen, segítsük egymást.”

Pásztor István Facebook-oldalának tíz óra alatt mintegy 470 kedvelőt sikerült maga köré gyűjtenie, amihez bizonyára hozzájárul a VMSZ elnökének párton belüli és kívüli népszerűsége, valamint az is, hogy néhány magas rangú párttársa felkéréseket küldött az ismerőseinek, hogy legyenek szívesek egy lájkkal támogatni a még friss, a még ropogós @pasztorvmsz-t.

A mai naptól én is működtetek FB oldalt!Hosszú időn át, éveken át nem engedtem a rábeszélésnek. Több ok miatt. Most…

Posted by Pásztor István on Friday, February 21, 2020

Különben úgy látszik, egyre több VMSZ-esnek pattan ki az ötlet a fejéből, hogy saját Facebook-oldalt indítson, mert az elmúlt néhány hétben Kovács Elvira, ifjabb Juhász Bálint és Fremond Árpád is úgy döntött, nem elégszenek meg a virtuális valóságban való jelenléttel, ellenállhatatlan késztetést éreztek az iránt, hogy saját oldalt indítsanak.

Közülük talán az utóbbi örült meg legjobban Pásztor István FB-megjelenésének, ugyanis a következő mondatokkal üdvözölte a pártvezér oldalát a közösségi médiában:

Pásztor elnök úr facebookon is! A vezér, aki reményt ad a délvidéki magyarságnak. Egy erős, megfontolt, tapasztalt vezető, aki a VMSZ és a délvidéki magyarság legsikeresebb irányítója. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt négy év komoly, kiváló tevékenysége.
Együtt. Összefogva. Mindannyian. VMSZ 🙂🙂

Pásztor elnök úr facebookon is! A vezér, aki reményt ad a délvidéki magyarságnak. Egy erős, megfontolt, tapasztalt…

Posted by Fremond Árpád on Friday, February 21, 2020