A Szerb Királyság Megújhodási Mozgalom (POKS) a Népszámlálási törvénnyel kapcsolatban módosító indítványt nyújt be, amelynek a lényege, hogy az állampolgárok csak olyan nemzetiséget jelölhessenek meg, amelyet a szerb állam elismer.

„Ha Szerbia egy felelősségteljes állam, amely számára fontos a szerb nemzeti érdek, akkor – a korábbi népszámlálásoktól eltérően ezúttal – nem fogja megengedni, hogy a népszámlálás során egyesek azt írják be a nemzetiséghez, hogy vajdasági. Ha az adatok begyűjtése során elfogadják a vajdasági nép elismerését, olyan problémák elé nézünk majd, mint amelyekkel manapság Montenegró szembesült. Ott a kommunisták 1981 óta a népszámlálások során bevezették a montenegrói nemzetiséget”, olvasható a párt közleményében, amely szerint Vajdaságban több nemzetiség is él, amire a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalom (POKS) büszke, azonban nem akarják megengedni, hogy a tartomány északi részén a szerbből egy új vajdasági nép alakuljon ki, amely holnap már saját államot, valamint vajdasági pravoszláv egyházat követel majd magának.

A POKS közleménye emlékezteti a polgárokat arra, hogy a legutóbbi népszámlálás során több mint húszezer személy jelentette ki, hogy a nemzetisége vajdasági, s szerintük „egyes pártok és polgári csoportosulások nyilvánosan is erre szólították fel az embereket”.