Magyarkanizsa községben a gázfogyasztók a valósnál nagyobb összegű számlát kaptak januárban. Ezzel kapcsolatban a községi önkormányzat közleményt jelentetett meg honlapján, melyet változtatás nélkül közlünk:

Magyarkanizsa önkormányzata ezúton tájékoztatja Magyarkanizsa község lakosságát, hogy levélben fordult a Srbijagas közvállalathoz a község területén kézbesített gázszámlák kapcsán, ugyanis az elhasznált természetes gáz mennyisége, értéke kapcsán helytelenül végezték el a számításokat január hónapra vonatkozóan. A helytelen elszámolás miatt a gázfogyasztó háztartások nagyobb összegű számlát kaptak, mint amekkora a tényleges fogyasztásuk volt. Igaz, hogy nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe a gáz árának alakítása, ill. az elszámolás felügyelete, mégis hivatalosan is igyekszik kiállni azon polgárok érdekei mellett, akik földgázt használnak a háztartásukban.

A hivatalos válaszról közleményben tájékoztatjuk a lakosságot, mihelyt megérkezik önkormányzatunkhoz” – áll a közleményben.

Arra kérik a polgárokat, hogy ne fizessék be a téves számlán szereplő összeget, ugyanis újból kiszámlázzák a januári fogyasztást, viszont arról nem tudni, hogy milyen módon járnak el azokkal a fogyasztókkal, akik már befizették a nagyobb összeget.