Az Egyesült Fantomok Mozgalma (PUF) hétfőn közölte, hogy miután a nagybecskereki hatalom második mandátuma is hamarosan lejár, mindenki számára világossá vált, hogy a vízellátás problémáját nem fogják tudni megoldani, ezért az uralkodó párt néhány, számára nem fontos személy letartóztatásával kezdte meg választási kampányát, tudatja az N1 Televízió.

A PUF közleményében rámutatnak, hogy Nagybecskereken a múlt héten egy nyugdíjast, egy volt igazgatót és egy egyszerű polgárt vettek őrizetbe, viszont egyet sem azok a város- és honatyák közül, akik az elmúlt öt év során a botrányos folyamat döntéseit meghozták, kezdve a vízgyár építésére vonatkozó törvényellenes szerződéstől, a működésképtelen berendezésre elköltött költségvetési milliókig.

Letartóztatások a nagybecskereki víztisztító körüli visszaélések miatt

Sajtóinformációk szerint Nagybecskereken ma reggel rendőrségi akció kezdődött, mely során több személyt is őrizetbe vettek a nagybecskereki víztisztító körüli visszaélések miatt – írja az N1. Értesülések szerint a nagybecskereki rendőrség munkatársai vesznek részt az akcióban, részletek még nem ismeretesek. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) nagybecskereki tagozata üdvözölte a rendőrségi akciót, a polgármesteri hivatal egyelőre nem reagált az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

„Ahelyett, hogy az igazságszolgáltatás elé állították volna a problémás vízellátás két főfelelősét, Goran Knežević gazdasági minisztert, Nagybecskerek szürke eminenciását és Čedomir Janjić polgármestert, aki a törvény előtt is felel a költségvetési eszközökért, ők ketten tegnap Erzsébetlakon telezabálták magukat a kolbászfesztiválon, és közben a polgárok képébe röhögtek” – áll a nagybecskereki fantomok közleményében.