A horvát rendőrség azonosította azt a lányt, akinek holttestére Újzágrábban egy szőnyegbe tekerve bukkantak rá, írja a 021.rs hírportál.

A rendőrség közölte, hogy az elhunyt egy fiatalkorú, az ügy részleteinek felderítésére indított nyomozás pedig még folyamatban van.

Az RTL portál szerint a rendőrség előállította és kihallgatta azt a 30 éves férfit, akinek lakásában az áldozat lakott.

A lány holttestét szombaton reggel 7:20-kor találták meg az újzágrábi Sopot lakótelepen az egyik épület pincebejárójában. A holttestet a zágrábi igazságügyi orvostani intézetbe szállították, a halál okát még nem közölték.

A Večernji listnek nyilatkozó egyik hölgy, aki abban az épületben lakik, ahol a holttestet megtalálták, azt mondta, hogy néhány órával korábban zajt hallott: két férfi veszekedését és egy nő sikolyát.

„Beleborzongok, ha eszembe jut az a zaj, ami lehet, hogy a lány halálának előzménye volt. Öt óra körül két férfi olyan hangosan veszekedett, hogy azt az egész épületben hallani lehetett. Ezután egy női sikolyt hallottam, a következő pedig, amit tudok, hogy megtalálták a lány holttestét a valamikori óvóhely előtt” – mesélte a lapnak a zágrábi hölgy.