A teniszezők világranglistájának 35. helyén álló Györe László hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, sérülés miatt kénytelen kihagyni a riói tornát. A hétfőn kezdődő, 1.9 millió dollár összdíjazású tornán így biztosan elmarad a címvédés, hiszen 2019-ben Györe győzelmével ért véget az 500-as tenisztorna, írja a Nemzeti Sport.

A zentai teniszező a Facebook-oldalán a következőket írta:

„Nehéz leírni, mennyire szomorú és csalódott vagyok, hogy le kell mondanom a részvételt az idei riói tornán. A legutóbbi mérkőzésemen megsérült a hasizmom, s ez a sérülés megakadályozott abban, hogy pályára lépjek a kedvenc tornámon, amelyen tavaly életem eddigi legnagyobb sikerét értem el, amikor megnyertem az első ATP-tornát. Nagyon vártam, hogy ismét játszhassak Rio de Janeiróban, de erre az idén sajnos nem fog sor kerülni. Nehéz döntés volt, de ebben a pillanatban először a saját testemről kell gondoskodnom, hogy mielőbb visszatérhessek a teniszpályára.”

Györe a Buenos Aires-i torna nyolcaddöntőjében 6:7, 6:2, 6:1-re veszített az argentin Juan Ignacio Londerótól, s már azon a mérkőzésen is ápolást kért, így a visszalépésről szóló bejelentésére a riói szervezők, annak ellenére, hogy bizakodtak a címvédő pályára lépésében, minden bizonnyal számítottak is.