Izrael légicsapást mért szíriai fegyverraktárakra az éjszaka, a támadás következtében hét fegyveres életét vesztette Szíriában – jelentette az MTI.

Az angliai székhelyű Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontjának jelentése szerint a légitámadás hét áldozata közül hárman a szíriai hadsereg katonái, négyen pedig az iráni Forradalmi Gárda harcosai voltak.

A csütörtökön, röviddel éjfél előtt végrehajtott támadás célpontja a damaszkuszi repülőtér szomszédságában található öt iráni fegyverraktár volt. A szaúd-arábiai al-Hadat televízió híradása szerint izraeli csapás ért a Damaszkusztól délre lévő al-Kiszva térségében is egy már több ízben támadott katonai létesítményt.

A külföldi beszámolók szerint az izraeli légierő vadászrepülőgépei a Golán-fennsík és Dél-Libanon légteréből lőtték ki rakétáikat Szíria felé.

Az izraeli hadsereg nem kommentálta a szíriai célpontok elleni támadás hírét, összhangban azzal a többéves gyakorlattal, amely szerint az ilyen külföldi célpontok elleni műveleteket Jeruzsálem nem erősíti meg, és nem is cáfolja.

____________________________________________________________________

Nyitóképünk illusztráció. (Fotó:Izraelinfo)