Sajtóinformációk szerint Nagybecskereken ma reggel rendőrségi akció kezdődött, mely során több személyt is őrizetbe vettek a nagybecskereki víztisztító körüli visszaélések miatt – írja az N1.

Értesülések szerint a nagybecskereki rendőrség munkatársai vesznek részt az akcióban, részletek még nem ismeretesek.

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) nagybecskereki tagozata üdvözölte a rendőrségi akciót, a polgármesteri hivatal egyelőre nem reagált az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

Az LSV helyi tagozata közleményt adott ki, mely szerint a víztisztító körüli visszaélések miatt vettek őrizetbe több személyt. A közlemény – melyet Bojan Kostreš írt alá – kitér arra, hogy a bűnüldöző szerveknek már sokkal korábban reagálni kellett volna a nyilvánvaló törvénytelenségek miatt.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy Nagybecskerek polgárai elvárják a bűnüldöző szervektől, hogy minden olyan személynek állapítsák meg a felelősségét, akik részt vettek a törvénytelenségek elkövetésében, ugyanígy pedig a hatalomnak a politikai felelősséget kell vállalnia.

A közleményben felszólítják Čedomir Janjić polgármestert, hogy haladéktalanuk hívja össze a Városi Képviselő Testület ülését, és a polgármester valamint a városvezetés nyújtsa be lemondását.

____________________________________________________________________

Fotó:N1