Február hetedikén tűnt el a horvát fővárosban, és azóta semmilyen életjelet nem adott magáról a harminchárom éves, belgrádi Dejan Markus, akit sokan a Szívvel főzni (Kuvati srcem) című főzőműsorból ismerhetnek, írja a Jutarnji list.

Horvátországban, pontosabban Zágrábban a séf a kulináris ügyességét egyik pillanatban borra cserélte, s megnyitotta a The Wine u Vlaškoj nevet viselő borozóját.

Dejan Markusszal a barátai legutóbb pénteken beszélgettek, a testvére, Jelena, aki Belgrádban él, már több száz telefonhívást bonyolított le, hogy Markus nyomára akadjon. A férfi eltűnését a rendőrségen is jelentették, s meg is kezdődött a nyomozás.

A Jutarnji list közétette Jelena felhívását, amely szerint, ha bárkinek bármilyen információja van a testvérével kapcsolatban, az jelentse a rendőrségnek. A horvát lap cikke szerinte nemcsak a rendőrök, hanem Dejan barátai és ismerősei is keresik a férfit.

A lakásban, ahol Dejan Markus lakott a hütőszekrény tele volt, a holmijai is a szobában maradtak, egyedül a személyes dokumentumai és a mobiltelefonja hiányzott.