A Szerb Képviselőház szombati ülésén elfogadta a parlamenti képviselők megválasztására, illetve az önkormányzati választásokra vonatkozó törvény módosítását, amivel a választási küszön az eddigi ötről három százalékra csökken.

A törvénymódosítás értelmében nemzeti kisebbségek pártjaira ez a kitétel nem vonatkozik, emellett a megszerzett voksaik számát megnövelnék 35 százalékkal, s az így kapott számarány alapján történne esetükben a mandátumok kiosztása. Az erre vonatkozó módosító indítványt a Vajdasági Magyar Szövetség tette.

A kisebbségi pártok vagy kisebbségi koalíciók választási listáját a Köztársasági Választási Bizottság hirdeti ki a módosítás értelmében. Ez a testület kérheti az illetékes kisebbség nemzeti tanácsának véleményét arra vonatkozóan, hogy a listaállító szervezet tekinthető-e az adott kisebbség pártjának vagy kisebbségi párti koalíciójának. Ezt a módosítást Muamer Zukorlić pártja, az Igazság és Megbékélés Pártja javasolta.

A parlament emellett elfogadta Gordana Čomić, a Demokrata Párt képviselőjének javaslatát is, aki kezdeményezte, hogy a választási listák névsorának 40 százalékát nők tegyék ki. Az elfogadott javaslat szerint minden öt jelölt közül kettőnek nőnek kell lennie.

A Szövetség Szerbiáért és az Elég Volt Mozgalom tagpártjai továbbra sem vesznek részt a parlament ülésein, kivéve a demokraták képviselőjét, Gordana Čomićot, aki a szombati ülésen részt vett.