Több százezer denevér szállta meg az ausztráliai Ingham városát – írja a BBC-re hivatkozva a HVG.hu. A lakók rosszul viselik a denevérek jelenlétét, ám a törvény az állatok oldalán áll akkor is, ha éppen egy bibliai csapást játszanak el.

Néhány repülő emlős nem okozna problémát, ilyen tömegben viszont már a zaj, a bűz – a denevér az átlagnál valamivel büdösebb állat – és a belőlük potyogó mindenféle piszok is próbára teszi az inghamiek idegeit. A bombázás az állatok vizeletéből, a rájuk tapadt koszból, szőrből és élősködőkből, például tetvekből áll össze. A denevérek minden nap kétszer átrepülnek a város felett.

A védett állatokat a törvény miatt ritkítani nem lehet, de a lakók kitartó tiltakozására valahogyan válaszolni kellett. A helyi hatóságok ezért most zajjal és vízpermetezéssel próbálják meggyőzni a denevéreket, hogy máshol bandázzanak inkább.

A YouTube-on fellelhető lakossági videók szerint ez egyelőre nem túl sikeres, a felvételeken kolompoló és körbe-körbe autózó egyenruhásokat látni, valamint rendületlenül kavargó állatok ezreit.

_________________________________________________________________________________________________

Fotó:Wikipedia