A tartományi képviselőházban a Color Press group szervezésében kedden megnyílt a Vajdaság 2020-ban elnevezésű konferencia, melynek védnöke a tartományi kormány – írja az RTV honlapja.

A konferencia témái között szerepel Vajdaság, Szerbia és a Nyugat-Balkán európai jövője, Vajdaság régióbeli gazdasági együttműködési lehetőségei, valamint a tartomány mezőgazdasága és egészségügye.

„Tavaly Vajdaságban 112 ezerről 100 ezerre csökkent a munkanélküliek száma, a cél most az, hogy az elkövetkező időszakban a munkanélküliséget 6 százalékra csökkentsük” – mondta nyitóbeszédében Igor Mirović, tartományi kormányfő, aki arról is beszélt, hogy a vajdasági kormány az elmúlt hét évben 7 milliárd dinárt fektetett az egészségügyi rendszerbe.

„Fel kell még újítanunk a zombori és a zentai kórházat, ki kell építeni a Kamenica 3-at, és ez mind csak egy része a vajdasági egészségügyi rendszerbe történő beruházásainknak‟ – mondta Mirović.

Pásztor István, a tartományi parlament elnöke szerint az idei év virágzó lesz Vajdaság számára.

„Úgy gondolom, hogy a pozitív dolgok időszaka van folyamatban, amelyek az idei évben is folytatódnak. Ez választási év, amely mindig más, mint a többi, de úgy gondolom, hogy elég komolyak vagyunk ahhoz, hogy a választási évet ne arra használjuk fel, hogy destabilizáljuk a lehetőségeinket és hogy azokat a lehetőségeket mutassuk be, amelyek most realitást jelentenek‟ –  mondta Pásztor.

____________________________________________________________________

Fotó:RTV