Szerbiában már egy ideje téma, hogy az állam vezetése meddig engedélyezi, hogy az ország a roncsautók temetője legyen, ugyanis míg a környező országokba már nem lehet Euro 3-as környezetvédelmi besorolású személygépkocsit behozni, addig Szerbiába ez engedélyezett. Emiatt a fejlettebb országokból már kitiltott autók Szerbiában kötnek ki, ahol tovább szennyezik a környezetet. Az elmúlt hetekben, hónapokban tapasztalt katasztrofális légszennyezettségi adatok miatt úgy tűnik, a szerb államvezetés egyre közelebb kerül ahhoz az elhatározáshoz, hogy megtiltja az Euro 3-as járművek behozatalát. A Novosti nem hivatalos értesülései szerint már az idén júniustól tilos lesz az Euro 3-as autók külföldről történő behozatala.

Az eredeti tervek szerint a tiltásnak az év vége felé kellett volna megtörténnie, Goran Trivan környezetvédelmi miniszter jelezte, megtörténhet, hogy már júniustól tilos lesz behozni az Euro 3-as környezetvédelmi besorolású autókat.

Euro 3, nemsokára viszontlátásra!

– A mi egyesületünk már több mint három évvel korábban figyelmeztettük a felelősöket, hogy hamarosan ilyen helyzetbe kerülünk majd, és több megoldást is javasoltunk – mondta Miloš Petrović, a külföldről behozott új gépjárművek és alkatrészek egyesületének elnöke, aki hozzátette, a városokban továbbra is az autók a legnagyobb környezetszennyezők, különösen a csúcsforgalom idején.

– A legrosszabb valamit megtiltani az embereknek. Először megengedték nekik a külföldről behozott Euro 3-as motorral szerelt gépkocsikat, aztán meg megtiltják. Most majd felmerül a kérdés, mit csináljunk azokkal az autókkal, amelyek már az országban vannak, bejegyezték őket, s jövő májustól nem fognak átmenni a műszaki vizsgán, mivel akkor megszigorítják a károsanyag kibocsátás értékét. Az is tény, hogy nem tud mindenki új autót venni, mondta Petrović.

A szerb állam legutóbb a taxisoknak hagyott jóvá autónként nyolcezer eurós támogatást: az akció célja, hogy a személyszállítással foglalkozó cégek Euro 6-os környezetvédelmi besorolású gépkocsikat vásároljanak, vagy hibrid, illetve elektromos autót vegyenek. A pénzügyminisztériumtól származó információk alapján a taxisoknak az autó teljes értékének tizenöt százalékát azonnal ki kell fizetniük, az állam átutalja a nyolcezer eurót, ami pedig hiányzik az autó árából, arra igényelhetnek kölcsönt, vagy valamelyik lízingkonstrukciót vehetik igénybe.