Ana Brnabić, a szerb kormány elnöke vasárnap este a Pink TV egyik műsorában beszélt a United Group nevű médiacsoport és a Telekom közötti nézeteltérésekről – írja a 021.rs.

Brnabić szerint a két cég közötti problémák üzleti jellegűek, de az N1 (amely a United Group tagja) politikai kérdést kreált a dologból.

„Mivel nem tudtak megegyezni az üzleti ügyeikről, a vita miatt a United Group meghagyta a Telekomnak, hogy vasárnap estig minden csatornájuk sugárzását szüntessék meg. Olyan feltételeket szabtak, amelyeket a Telekom nem tud teljesíteni, majd ha megszűnik a sugárzás, akkor azt mondják, hogy a cenzúra miatt nem szerepelnek a Telekom kínálatában. A választások előtt ez akár még jól is jöhet nekik, az ellenzék nagy részénél komolyabb kampányt folytatnak” – mondta a kormányfő, aki hozzátette, hogy a két cég közötti vita nem is az N1 televízióról szól – amely Brnabić szerint kis nézettségnek örvend – hanem a Sport Klub csatornákról, melyeknek igen nagy a nézettsége.

„Az N1-et kevesen nézik ezért semmilyen politikai, vagy más ok nincs arra, hogy megszüntessék a Telekomnál a csatornát” – mondta a kormányfő.