Jakab Pétert választotta a Jobbik elnökévé a párt budapesti tisztújító kongresszusán szombaton. Az országgyűlési frakció eddigi vezetője ellenjelölt nélkül nyerte a megmérettetést, ugyanis a posztra korábban bejelentkező Lokody Levente nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges alapszervezeti ajánlásokat, az alapszervezetek 99,6 százaléka ugyanis Jakab Pétert jelölte, tudatta az Alfahír.

A kongresszusi küldöttek 87,8 százaléka támogatta szavazatával Jakabot, akinek mandátuma 2022 június 30-ig tart, így az ő vezetésével vesz részt a párt a két év múlva esedékes magyarországi parlamenti választáson.

Jakab Péter, aki azt ígérte, hogy Magyarországon ő fogja a leghangosabban védeni az elnyomottakat, a magyar munkavállalókat a korrupt, multibarát rendszerrel szemben.

A Jobbik elnöke szerint azért kell harcolni a következő években, „hogy a magyar nyugdíjas a ledolgozott évek után ne nyomorogjon, hogy a magyar melós ne legyen kiszolgáltatva”, hogy az egészségügy és az oktatás ne olyan helyzetben legyen mint most.

A rohadó kórház vagy a fűtetlen iskolaterem nem csak a jobbikosokat sérti, hanem mindenkit” – mondta kortesbeszédében, a szavazást megelőzően Jakab, aki azt is kiemelte: noha ezen célok eléréséhez minden tisztességes emberre szükség van, ettől a Jobbik még keresztény-konzervatív párt marad.

Jakab Péter az elnöki poszton Sneider Tamást váltja, aki a párt politikusai szerint a története legnehezebb másfél évében vezette a Jobbikot, amikor több lejáratókampány mellett az Állami Számvevőszék milliárdos büntetésével is szembesülnie kellett a pártnak.