A kiszivárgott hírek szerint az USA-ban is felütötte a fejét a kínai koronavírus, amelyet később a járványügyi hivatal is megerősített, írja amerikai hírforrásokra hivatkozva a portfolio.hu.

Az Egyesült Államokban hamarosan bejelenthetik az első esetet, aki a kínai koronavírussal fertőződött meg, jelentette a CNN egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

A The New York Times szerint a washingtoni fertőzött Kínából tért haza az USA-ba, és abban a régióban volt, ahol a vírus terjedni kezdett. A fertőzött a múlt héten került kórházba tüdőgyulladással.

Az Amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ később megerősítette, hogy az USA-ban regisztrálták az első koronavírussal fertőződött beteget, aki korábban a kínai Vuhanban járt. Az esetet Seattle-ben diagnosztizálták. A jelentések szerint a beteg állapota kielégítő és megfigyelés alatt tartják

Az amerikai tőzsdeindexek lejjebb kerültek, miután kiderült, hogy az USA-ban is megjelent a vírus. Az esés azonban mérsékelt, 0,2-0,3%-os volt.

A vírus egyébként már Dél-Koreában, Japánban, Thaiföldön és Ausztráliában is megjelent.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn úgy döntött, hogy mára rendkívüli szakértői bizottsági ülést hív össze Genfben. Ez lesz hivatott megállapítani, hogy a koronavírus terjedése nemzetközi járványügyi vészhelyzetet jelent-e.