Igor Jurić, a Tijana Jurić alapítvány alapítója a közelmúltban azt mondta, hogy bizonyítékokkal rendelkezik öt ismert és befolyásos szabadkai, újvidéki, illetve belgrádi személy gyerekmolesztálási ügyeiről, most pedig közölte, amennyiben bármi történne vele, a bizonyítékok nyilvánosságra kerülnek, írja a 021.rs hírportál.

„Azok a bizonyítékok és fényképek, amelyek birtokomban vannak, és közismert személyeket terhelnek gyerekzaklatással, már nemcsak nálam vannak, hanem két barátomnál is. Úgyhogy, ha valami történne velem, akkor azok nyilvánosságra kerülnek” – nyilatkozta Jurić a Novostinak.

Igor Jurić szerint az, amiről beszél, nyílt titok, csak eddig senki nem mert róla beszélni.

„Tudtam erről, pontosabban a társadalomban mi mindannyian tudtuk ezt, így önök, újságírók is pontosan tudják, hogy ez nyílt titok. De most először kerestek fel minket konkrét bizonyítékokkal olyan személyek, akik tisztelik az alapítványt és megbíznak bennünk. Már hosszú ideje dolgozunk ezen, de nehezen hozzáférhető személyekről van szó, és nehéz bebizonyítani azt, amit állítok. Azok, akik részt vesznek az emberkereskedelem elleni küzdelemben, pontosan tudják, miről beszélek. A bűnvádi feljelentéseket majd akkor fogjuk átadni, amikor már elegendő bizonyítékunk lesz ahhoz, hogy oda küldjük őket, ahová valók. Vannak anyagaink, amivel leleplezhetnénk őket a nyilvánosság előtt, de nem ez a célom. Én mindegyiküket börtönben akarom látni. Jogász csapatunkkal folytatott megbeszélésen megegyeztünk, hogy szükség van még további kulcsfontosságú bizonyítékra. Tudatosan beszélek most erről, hogy azok az emberek is tudják, hogy tudunk róluk. Köszönöm mindazok bátorságát akik sokat kockáztattak azért, hogy bennünket segítsenek” – nyilatkozta Jurić.

Igor Jurić hozzátette, az alapítvány létrehozásától kezdve a gyermekek biztonságáért küzd, a mottója pedig az, hogy a felelősség mindannyiunké.

„Őszintén, szörnyű belegondolni, hogy ilyen emberek szabadon sétálnak, és még borzasztóbb, hogy nagy részük komoly társadalmi befolyással is bír. Ez ellen harcolni kell, az engem támogatók sokasága bátorítást ad, ugyanakkor ők arra is figyelmeztettek, hogy vigyázzak magamra. Tehát, gyakorlatilag az országban mindenki tudja, hogy vannak ilyen emberek, de azt is tudja mindenki, hogy ők veszélyesek” – szögezte le Jurić.


Nyitókép: Tóth Imre / Szabad Magyar Szó