Rade Doroslovački, az Újvidéki Egyetem műszaki tudományok karának dékánja Miloš Vučevićnek, a Szerb Haladó Párt alelnökének, Újvidék polgármesterének utasítására próbálja a gazdasági jog rendkívüli egyetemi tanára kinevezéshez juttatni Marijana Dukić Mijatovićot, Vučević közeli munkatársát, állítja Nebojša Novaković, a Demokrata Párt tartományi bizottságának elnöke, írja a Danas.

– Amennyiben rendkívüli egyetemi tanárrá nevezik ki, ő lesz az első olyan személy, aki ezt a rangot ezen a tekintélyes felsőoktatási intézményen úgy kapja meg, hogy doktori címét egy magánegyetemen szerezte.

Dukić Mijatović ugyanazon a magánegyetemen védte meg doktori disszertációját, amelyen Tomislav Nikolić volt szerb elnök az okleveles menedzseri mesterdiplomáját szerezte.

– Ugyanakkor az SCI-listáról a négy tudományos munka közül – melyeknél Dukić Mijatović társszerzőként jelenik meg – egyik sem foglalkozik a jogtudományok szűk körével, hanem vegyészettel és környezetvédelemmel – mutatott rá Novaković és a kinevezéssel kapcsolatos ellenállásra szólította fel az akadémiai közösséget.