Január ötödike óta nem közlekedik autóbusz Bácsfeketehegy (Feketics) és Szeged között: néhány hónappal korábban a Bečejprevoz, január elején pedig a Suboticatrans döntött úgy, hogy megszűnteti a vajdasági település és Szeged közötti járatot, mivel az nem volt kifizetődő.

Mivel a bácsfeketehegyi diákok közül sokan tanulnak Magyarországon, a menetrend szerinti járat megszűntetése igen rosszul érintette a bácsfeketehegyieket és a környékbelieket is. A kishegyesi Szó-Beszéd folyóirat aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy a Suboticatrans állítsa vissza a járatot. A kezdeményezéshez csatlakozott a kishegyesi és a bácsfeketehegyi helyi közösség is, s az értesüléseink szerint azóta már a topolyaiak, a bajsaiak és a gunarasiak is támogatják a petíciót. A polgárok azt is járható útnak tartják, ha a vállalat kevesebb járatot indít Szegedre, és a jegy árát is felemeli.

A petíciót 2020. január 16. és 23. között 7.30-tól 14.30-ig lehet aláírni a helyi közösségekben. Személyi igazolvány szükséges az aláíráshoz.

A Suboticatrans képviseletében Igor Prlja nyilatkozott a Vajdasági Rádió és Televíziónak, s a helyi utasszállító közvállalat vezetője elmondta, foglalkoznak majd a polgárok kérésével, s megvitatják, van-e lehetőség visszaállítani a Bácsfeketehegy és Szeged közötti járatot.

Azoknak, akik a közeljövőben szeretnének Szegedre utazni, egyelőre Szabadkáról tehetik meg, ahonnan reggel fél hétkor indul a menetrend szerinti járat a dél-alföldi városba, ahonnan délután fél négykor történik a viszaút. A bácsfeketehegyi, a topolyai és a kishegyesi embereknek azonban a korai órákban a Szabadkára történő eljutás is gondot okoz.