Csütörtökön reggel tíz óra körül tűz ütött ki Szabadkán a Koszovó utcában található autószerelő műhelyben. Szerencsére a tűzben senki sem sérült meg, de az anyagi kárt 100.000 euróra tehető, tudósít a subotica.com hírportál.

A tűzoltók hat kocsival vonultak ki a helyszínre.

A portál értesülései szerint a műhely munkaidőben kapott lángra és gyorsan átterjedt a szerviz más helyiségeire is, és csak az ott dolgozók lélekjelenlétének köszönhetően nem sérült meg senki. Az anyagi kár azonban tetemes, a tűzben több autó kiégett, valamint a munkagépek és a szerszámok is tönkrementek.

– Még mindig nem tudjuk, mi okozta a tüzet, lehet, hogy a műhelyben lévő kályhából csapott ki egy szikra. Minden nagyon gyorsan történt – mesélte a szerviz tulajdonosa, aki szerint az anyagi kár legalább százezer euró.

– Hálás vagyok a tűzoltóknak, akik szakszerűen és ügyesen – ahogyan ez egyébként is elvárható – minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megfékezzék a lángokat. A legfontosabb, hogy senki sem sérült meg – mondta a tulajdonos.

A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült elejét venni, hogy a tűz átterjedjen a környező épületekre, és még öt órával az eset után is a helyszínen ügyeltek, hogy nehogy megint felcsapjanak a lángok, miközben a tűz után visszamaradt káoszt igyekeztek eltakarítani.

A szabadkai rendőrségen megerősítették, hogy a tűzoltók tíz óra körül kaptak riasztást, és nem sokkal azt követően már tizenhárom tűzoltó hat kocsival a helyszínre érkezett.

A helyszínen készült további fotók a subotica.com portálon tekinthetők meg.