Telt ház előtt mutatkozott be Szegeden a Millennium Kávézóban a legnépszerűbb vajdasági magyar hetilap, a Családi Kör. A jelenlevőket szervezők, a kávézó programszervezője, valamint Nagy Abonyi Attila, a VMDK szegedi tagozatának elnöke köszöntötte, majd Kókai Péter, a Sajtószabadság Alapítvány igazgatója mutatta be az alapítványt.

A Családi Körről és annak legnépszerűbb kiadványáról, a karácsonyi számról a lap főszerkesztője, Tőke János főszerkesztő tartott egy vetítéssel egybekötött prezentációt, majd a magyarkanizsai származású Pósa Tamara mesélte el, hogyan került kapcsolatba a Sajtószabadság Alapítvány kiadványaival, és miért érdemes olvasni a Családi Kört és a Szabad Magyar Szót. Az est folyamán Fehér Illés – Pósa Tamara segítségével – bemutatta a Mosztári esők című kiadványát, amely 77 szerb költő 88 szerelmes versét és azoknak a magyar fordítását tartalmazza.

Az est végén a közönség kérdéseket tett fel a lap készítőinek, valamint Fehér Illésnek, s a vendégeknek lehetőségük volt megvásárolni a Családi Kör kiadványait, s többen éltek is ezzel a lehetőséggel.

A rendezvényen Révész Róbert készített fotókat: