Ninoslav Jovanović, vagyis a malčai borbély néven elhíresült sorozatos erőszakoló, akit a 12 éves Monika Karimanović elrablásával gyanúsítanak, az ügyészségen tett vallomásában azt mondta, hogy a kislány elrablása akkor jutott eszébe, amikor az elhaladt mellette az utcán – mondta Vladimir Rebić, a szerb rendőrség igazgatója, aki arról is beszélt, hogy a rendőrség munkatársai minden elismerést megérdemelnek Jovanović elfogásáért – írja a 021.rs.

A rendőrség igazgatója az RTS egyik műsorában közölt részleteket Jovanović vallomásából.

„Azt mondta a kislánynak, hogy villanyszerelő és az iskolában kell néhány munkát elvégeznie, majd megkérte Monikát, hogy vezesse oda. Egyik pillanatban megragadta, majd egy lopott járműbe tuszkolta és elhajtott vele. Jovanović komolyan felkészült a bűntettre, hiszen különböző rejtekhelyeken nagy mennyiségű élelmiszert és ivóvizet halmozott fel és azt is elmondta, hol és mikor lopta a gépkocsit” – mondta Rebić, aki arról is beszélt, hogy a malčai borbélyt már augusztus óta kereste a rendőrség.

„Ninoslav Jovanović augusztusban eltűnt lakóhelyéről és szülei ezt be is jelentették. Mint eltűnt személyt kereste a rendőrség, tehát ugyanolyan intenzitással, mint más eltűnt nagykorúakat. Valószínűleg ebben az időszakben készítette elő a rejtekhelyeket. Csak amikor összefüggésbe hoztuk az elrabolt kislánnyal, akkor kezdődött el az intenzív keresése. A rendőrség rekonstruálta, hogy hol tartózkodott 17 napon keresztül. Utólag megállapítottuk, hogy egy 180 négyzetkilométeres területről van szó Knjaževac és Svrljig területén. Ezért kellett a belügyi szerveknek több idő a megtalálásához” – mondta az igazgató, aki szerint a rendőrség munkatársai minden elismerést megérdemelnek Jovanović elfogásáért.

Őrizetbe vették a malčai borbélyt

„Tény hogy két nappal a kislány eltűnése után tudtuk, hogy ő az emberrabló. Videófelvételek, valamint az ellopott autó Suvi Dolban való feltűnése után a gépkocsiban megtaláltuk Monika DNS-ét is. Ezzel a nyomozást megfelelő irányba tereltük” – mondta még el Rebić, aki szerint egyelőre nincsenek arra utaló nyomok, hogy Jovanovićnak segítői lettek volna. Az elfogása előtti napokban élelmet és vizet az elhagyatott házakból szerzett.

Malčai borbély: Öt napja nem ettem

A malčai borbélyt 17 nap keresés után találta meg a rendőrség szülőfaluja határában.

____________________________________________________________________

Fotó:MUP