Vladimir Rebić rendőrigazgató az RTS műsorának vendégeként beszámolt arról, hogy Ninoslav Jovanović, akit a tizenkét éves Monika Karimanović elrablásával gyanúsítanak, az ügyésznek azt mondta, hogy a lány elrablásáról abban a pillanatban döntött, amikor elhaladt mellette.

Rebić kiemelte, hogy Ninoslav Jovanović készült a rablásra, élelmiszert és ivóvizet halmozott fel, és azt is eltervezte, hogy áldozatával hol fog rejtőzködni. A férfi azt is elmesélte, hogy hol és hogyan lopta el a rabláshoz használt autót.

Jovanović azonban azt vallotta, a döntést, hogy éppen Monikát rabolja el, abban a pillanatban hozta meg, amikor elhaladt mellette.

– Azt mondta neki, hogy ő villanyszerelő, aki az iskolába tart, hogy ott végezzen el bizonyos munkákat és megkérte, hogy mutassa meg neki az oda vezető utat, ekkor tuszkolta a lányt az autóba – magyarázta Rebić.

Ninoslav Jovanović még augusztusban eltűnt, amit szülei be is jelentettek a rendőrségen. A férfit azóta keresték, de úgy, mint bármelyik eltűnt felnőtt korú személyt, mutatott rá Rebić és hozzátette, kiterjedt keresés akkor indult utána, amikor összefüggésbe hozták Monika eltűnésével.

– Utólag állapítottuk meg, hogy a férfi más falvakban tartózkodott, Knjaževac és Svrljig községek területén, ahol rejtekhelyeket készített magának. Jovanović egy 180 négyzetkilométeres területen mozgott, ezért volt szükség több időre, hogy megtaláljuk – magyarázta a rendőrigazgató.

Rebić hozzátette, egyelőre nincs arra utaló jel, hogy Ninoslav Jovanovićnak segítője lett volna.

Ninoslav Jovanovićot tizenhét nap keresés után vasárnap tartóztatták le szülőfalujának határában, és 48 órás őrizet alá helyezték.

A tizenkét éves lány a kórházban lábadozik, azt még nem lehet tudni, hogy mikor engedik haza.