Az óbecsei Alapfokú Ügyészségen kedden előállították az ópázovai Nenad Jovišić, akit azzal gyanúsítanak, hogy rajta kívül még két személy segítségével november elsején Péterrévén ellopta a palicsi Lajkó Félix hegedűművész félmillió eurót érő hegedűjét.

Jovišić az ügyészségen nem kívánt megnyilatkozni az ellene felhozott váddal kapcsolatban. A meghallgatás után Marko Božović, az óbecsei Alapfokú Ügyészség szóvivője közölte, a bíró harmincnapos vizsgálati fogságot rendelt el a gyanúsított számára, írja a Novosti.

Nenad Jovišićot 2019. december 31-én nem sokkal éjfél előtt vette őrizetbe a rendőrség Ópázován, s a szerb sajtó értesülései szerint a korábban letartóztatott Petar Jovišić édestestvéréről van szó, akit a temerini Nenad Simetićtyel együtt december 18-án vettek őrizetbe. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrségi intézkedés során az egyik gyanúsított megpróbált megszökni, s közben elhajította az értékes hangszert.

A mintegy félmillió értékű hegedűt november elsején lopták el a gyanúsítottak a Balázs Árpád utca 38-as házszám előtt álló Dodge típusú autóból Péterrévén. A hegedű megtalálása után Lajkó Félix elmondta, hogy egy gyűjtőtől kérte kölcsön a hangszert, amelyet az 1800-as években készítettek, s mindössze tizenöt darab található belőle.

A Jovišić testvérek közeli rokonai az 54 éves Marko Jovišićnek, aki 2019. október 26-án a két fiával, akik közül az egyik kiskorú, elrabolta az ópázovai Petar Mitrovićot, akit huszonöt órán át fogva tartottak, s váltságdíjat követeltek érte.