Ahogy tavaly, a 2019-es év végén is közzétesszük azt az összeállítást, amelyik az idei legolvasottabb cikkeinket tartalmazza. A legtöbben top10-es listával készülnek, mi azonban úgy gondoltuk, tizenkettőre bővítjük a listát, már csak azért is, mert nagyon szoros volt a verseny a tíz legjobb közé kerülés során, így nem akartuk, hogy a tizenegyedik és a tizenkettedik helyezett a pár száz olvasó miatt kimaradjon az összeállításból.

A 9–12. helyezett cikkekről készült összeállítás:

Moholi részeg sofőr, traktort ajándékba…

És akkor jöjjönek a „negyeddöntősök”, vagyis az 5–8. helyezettek.

8. helyezett

Olvasóink felháborodva fogadták a hírt, amely szerint a nyugdíjrendszer fenntartásához elengedhetetlen a nyugdíjkorhatár további növelése. Ezt Nikola Altiparmakov, a költségvetési tanács tagja mondta. Szerbiában most is mintegy harmincnégyezer ezer nyugdíjas dolgozik. Százezren kevesebb, mint havi tízezer dinár nyugdíjat kapnak.

Tovább kellene növelni a nyugdíjkorhatárt, hogy ne omoljon össze a nyugdíjrendszer?

7. helyezett

A december közepén történt vajdasági földrengést több magyarországi hírportál is a Szabad Magyar Szó idézve közölte, így nem meglepő, hogy nagyon rövid idő alatt a Földrengés volt Vajdaságban! című cikkünk bekerült a top10-be, sőt, ott az előkelő hetedik helyet harcolta ki magának.

Földrengés volt Vajdaságban!

6. helyezett

Július 20-án hatalmas torlódás keletkezett a horvátországi A 1-es Zágráb – Split – Ploče autópályán egy közlekedési baleset miatt, melyben egy osztrák turista életét vesztete.

Horvátország: Halálos közúti baleset miatt 18 kilométeres sor az autópályán

5. helyezett

A top12-be bekerült cikkek közül ez a 2017-es írás az idén is jól teljesített, ugyanis több tízezren olvasták el, ami nem meglepő, mert egy olyan témával foglalakozik, amely a mai napig aktuális.

Kettős állampolgár vezethet-e Szerbiában külföldi rendszámtáblás autót?