Húsz év után feltámasztaná a Szomszédok című sorozatot Horváth Ádám rendező egykori munkatársa, Bujtás János. A sorozat 12 évadot élt meg, az utolsó, 331. részt 1999. december 30-án mutatták be, írja a Vajdadági Rádió és Televízió honlapja. A rendező elmondása elmondása szerint a főbb szereplők közül szinte mindenki vállalná, hogy részt vesz a folytatásban, az egyetlen kivétel Ábel Anita, akit gyerekszínészként Bujtás hozott be a sorozatba. Ő azt írta a rendezőnek, hogy sok sikert kíván a folytatáshoz, de számára ez a sorozat 1999-ben befejeződött.

A Szomszédok az egyik legkedveltebb, legismertebb és legnépszerűbb magyar televíziós filmsorozat volt az 1980-as évek második felében és 1990-es években, amelyet 1987-től 1999-ig vetítettek.

Az alkotói Horváth Ádám, Miskolczi Miklós, Polgár András, Szabó György és Zimre Péter, a rendezője Horváth Ádám, a forgatókönyvírói Miskolczi Miklós és Polgár András, a zeneszerzője pedig Hidas Frigyes volt.

A műfaját tekintve teleregény és romantikus filmdráma-sorozat első próbaadását 1987. május 7-én, amíg az utolsó 331. fejezetét 1999. december 30-án tűzték műsorra a Magyar Televízióban. A sorozatot Magyarországon az MTV-n, az M1-en és az M2-n vetítették le atelevízióban. A kultikus sorozatot többször is ismételték.