Hét év után született ítélet az újvidéki felsőfokú bíróságon egy tizenegy fős csoport ügyében, amelynek tagjait kenőpénz adásával, és elfogadásával, biztosítási csalással gyanúsítják, illetve azzal, hogy 2012-ben közlekedési balesetekkel éltek vissza oly módon, hogy azok révén a biztosítótársaságokkal nem anyagi jellegű kártérítést fizettettek meg, közölte a Večernje novosti.

A lap beszámolója szerint a hetvenéves Vladimir Šarčev újvidéki ortopéd szakorvost kenőpénz elfogadása és hivatali visszaélés vádjával két év és négy hónap, társát, a hatvanhárom éves Voja Marjanović egészségügyi technikust pedig kenőpénz fizetésére való felbujtás és hivatali visszaélés miatt három év és három hónap börtönbüntetésre ítélték.

Kenőpénz elfogadása miatt az ötvenhat éves Ivica Lalić ortopéd szakorvos számára egy hónap házi őrizetet szabott ki a bíróság, a negyvenhét éves Hasida Tafilović ügyvédnőt pedig kenőpénz fizetésére való felbujtás miatt ítélték nyolc hónap házi őrizetre.

Marko Mijailović harmincnyolc éves munkavédelmi mérnököt kenőpénz fizetése és csalás miatt egy év szabadságvesztésre ítélték, a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztették.

Ugyancsak nyolc hónap felfüggesztett börtöntüntetést szabtak ki az 56 éves Milorad Balta futaki közlekedési technikus, a harminchárom éves Teodora Blagojević légi kísérő, a harminchárom éves Dragoljub Tovljanić újvidéki vízvezeték szerelő, a harmincöt éves Aleksandar Damjanović rumai vállalkozó és a harminckét éves szintén rumai Nenad Jovanović zenész számára.

A harmincöt éves Nemanja Gvozdenović újvidéki orvost és a negyvennyolc éves Miroslav Trivić cipészt felmentették a vádak alól.

Šarčev és Lalić ortopéd szakorvosokat egy évre eltiltották a munkavégzéstől is. A kilenc vádlottnak három hónapon belül fejenként 50.000 dinár pénzbírságot is ki kell fizetnie, ellenkező esetben azt börtönbüntetésre váltják.