Ferenc pápa, a római katolikus egyház vezetője jövőre Montenegróba látogat, tették közzé a montenegrói kormány Twitter oldalán.

– Ferenc pápa megerősítette, hogy jövőre Montenegróba jön. A katolikus egyházfő látogatása országunk számára történelmi jelentőségű – áll a montenegrói kormány Twitter oldalán.

Duško Marković montenegrói kormányfő jelenleg hivatalos látogatáson tartózkodik Vatikánban, ahol egyebek közt Ferenc pápával folytatott megbeszéléseket.

A montenegrói kormány a Twitteren közölte, hogy a Markovićtyal folyatott megbeszélésen Ferenc pápa elismerően beszélt a balkáni ország politikájának eredményeiről, melyeket az ökumenizmus, a művelődés, a környezetvédelem és a társadalmi kapcsolatok emberségessége tekintetében valósított meg.

Marković találkozott a szentszék államtitkárával, Pietro Parolin bíborossal is, akivel eszmecserét folytatott a vallásszabadságról és a vallási közösségek jogi helyzetéről.

Egyetértettek abban, hogy a Velencei Bizottság ajánlásainak elfogadását követően, a jogszabályok megalkotásának és betartásának folyamatát párbeszéd kell, hogy kísérje és a lehető legnagyobb egyetértésre kell törekedni.

Parolin bíboros beharangozta egy állandó pápai követség megnyitását Podgoricában.